top of page
INTERIOR_ClinicaRotar_Websize102.jpg

Noutăți

Clinica Rotar propune un model de afaceri care implică o soluție medicală de excelență, într-o atmosferă caldă, cu un sistem de finanțare inovativ, avantajos atât pentru pacient cât și pentru clinică. Elementul central și primordial va fi calitatea vieții pacientului.

Portrete_EchipaRotar_72.jpg

Dorim să punem accentul pe schimbarea vieții pacinților în bine, fiindcă prin educația oferită de noi vor afla că o bună sănătate orală nu înseamnă doar un avantaj estetic ci și unul funcțional. Pe parcursul întregului proces, vom construi o relație afectivă, de durată, cu pacienții noștri, în care vor beneficia de o consiliere onestă din partea medicilor și de un sprijin total din partea personalului medical. 

Noutățile în cadrul clinicii sunt direcționate pe mai multe paliere, cuprinzând mai mulți factori, care funcționeză într-o sinergie constantă, pe termen lung.

1 / Tehnologii digitale

Am preluat și implementat în cadrul clinicii marea majoritate a protocoalelor digitale existente azi în stomatologie. De la achiziția datelor, la planificarea virtuală, trecând prin amprentarea optică, la fabricarea produselor personalizate prin tehnici CAD/CAM, acoperim întreaga gamă a serviciilor profesionale în format digital, prietenoase cu mediul.  

2 / Centrul de durere cranio-facială

Dintre durerile oro-faciale, cea mai comună durere cu tendință de cronicizare este cea determinată de patologia temporo-mandibulară. Patologia temporo-mandibulară se manifestă cu următoarele simptome: durere oro-facială (în repaus sau mișcarea gurii), durere a musculaturii masticatorii, ori o combinație a celor două dureri menționate, afectarea mobilității articulare, sunete asociate cu mișcările articulare, sensibilitate articulară și musculară, durere de cap și gât, durere și sunete în ureche.

Așadar, având în vedere complexitatea și diversitatea sistemelor implicate, diagnosticarea și identificarea factorilor de risc devine punctul central în determinarea traiectoriei terapeutice.

Tratamentul durerii oro-faciale este realizat de o echipa multidisciplinară formata din stomatolog, chirurgul oral sau chirurgul oral și maxilo-facial, fizioterapeut, psiholog. De asemenea, de multe ori este necesara și expertiza unui medic neurolog și unui medic ORL-ist.

3 / Amenajarea spațiului destinat copiilor

Scăderea anxietății copilului legată de elementul de noutate poate fi realizată prin amenajarea cât mai atractivă și interesantă a cabinetului. Astfel, prezența televizorului transformă experiența la stomatolog în ceva plăcut, mai ales că privitul desenelor animate este un obicei practicat și acasă. Jucăriile, recompensele, ochelarii de soare colorați pentru protecția din timpul tratamentelor sunt alte elemente importante, nelipsite în cabinetele de pedodonție, pentru că pot canaliza atenția și interesul pacientului înspre activități plăcute și familiare. Pentru pacienții care prezintă anxietate legată de sunete, căștile reprezintă un element foarte important. Muzica, desenele, filmele ascultate în căști, blochează sunetele aparaturii stomatologice și distrag atenția pacientului de la lucrurile mai puțin plăcute. Terapia prin muzică este o formă de psihoterapie sau de reeducare folosind muzica ca și mijloc de comunicare sau de structurare a relațiilor. 

Acționând și asupra sistemului neuro-muscular, toate aceste permit pacientului să stea mult mai mult timp cu gura deschisă fără să obosească.

4 / Psihologia copilului

În funcție de vârsta și cooperarea pacientului copil, în echipa formată din medic-pacient-părinte își va găsi locul și psihologul care se va ocupa să pregătească, în plus, pacientul pentru a gestiona anxietățile și frica, prea mari pentru a fi manageriate acasă. Astfel, părinții vor avea la dispoziție un ajutor în plus pentru a învăța copiii să-și gestioneze emoțiile, pentru a face față mai bine diferitor situații, nu doar cele specifice stomatologiei. Toate acestea au ca scop scăderea treptată a necesității folosirii metodelor de sedare de tipul inhalosedare, analgosedare sau anestezie generală. 

5 / Logopedia

Logopedia se ocupă cu depistarea și corectarea tulburărilor de vorbire, de limbaj, de hrănire și optimizarea comunicării. 

Majoritatea tulburărilor de limbaj apar la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani și de vârstă preșcolară, adică exact perioada în care limbajul se formează și se dezvoltă. Eficiența corectării tulburărilor de limbaj este cu atât mai ridicată cu cât terapia este începută timpuriu. Este recomandat ca terapia logopedică să înceapă după vârstă de 3-4 ani, deoarece până atunci limbajul este în continuă formare.

6 / Expoziții de artă în clinică

Clinica Rotar, prin intenție și vocație, este un loc în care excelența actului medical se îmbină armonios cu dorința de a oferi pacienților o experiență senzorială inedită. Clinica adăpostește opere de artă, care se disting prin eleganță și rafinament, stimuland imaginația și frumusețea din sufletul privitorului. Dincolo de crearea unei ambianțe plăcute și liniștitoare, expunerea acestor lucrări promovează artiști români consacrați sau la început de drum, care s-au remarcat în peisajul autohton datorită unui real talent artistic.

Suntem mândri și încrezători că vom facilita constituirea unei comunități de calitate, formată din oameni care cred în importanța păstrării uneii sănătăți orale impecabile, fiind animați, în acelaști timp, de dorința de a cunoaște și relaționa cu persoane care împărtășesc aceleași valori general-umane și culturale.  

Suntem conștienți de faptul că fiecare persoană, în funcție de educația și sensibilitatea proprie, de gusturile pe care și le-a cultivat în timp, interpretează arta în mod diferit. Cu toate acestea, considerăm că, într-un mediu cu valențe artistice, iubitorii de frumos vor ajunge la un numitor comun.

bottom of page