top of page

Parteneriate

institut-straumann-ag-logo-vector.png

Straumann

Compania elvețiană Straumann este liderul global în industria implantologică. Cu o istorie de aproape șaptezeci de ani, Straumann este producătorul numărul 1 în lume de implanturi dentare. Deținând un portofoliu impresionant de studii asupra implanturilor dentare și comportamentelor lor biologice, Straumann a fost întodeauna un vârf de lance în inovația din domeniul implanturilor dentare. Clinica Rotar este partener Straumann in România, Prof. Dr. Horațiu Rotar fiind „key opinion leader” al implanturilor Straumann TLX. 

Bredent

Bredent este o companie germană cu o activitate prodigioasă în stomatologie, începută în 1974. Focalizată la început asupra produselor de tehnică dentară și asupra laboratoarelor dentare compania este astăzi producătoare a unor soluții complete în implantologia dentară. Sistemele implanturilor dentare SKY, copaSKY, WhiteSKY, MiniSKY precum și soluțiile de „tissue-related implant management” sunt disponibile în clinica noastră prin parteneriatul cu Bredent. 

bredent-medical-Black-Logo-PNG-file-1024x333.png
logo_TRI-neu-main_image.jpg

TRI Implants

TRI Implants este o companie elvețiană care își are ADN-ul în Straumann. TRI an început în 2011 cu ambiția de a dezvolta produse și concepte unice, revoluționare, care să definească și să influențeze industria de profil în beneficiul pacienților din întreaga lume. Astăzi, compania oferă produse și soluții „state-of-the-art” pentru rezultate de calitate înaltă. 

International Team for Implantology (ITI)

International Team for Implantology (ITI) este o asociație profesională cu acoperire globală a cărei obiective sunt reprezentate de promovarea și diseminarea cunoștințelor din domeniul implantologiei orale și a domeniilor conexe. ITI oferă pentru medicii care activează în  domeniul implantologiei o educație complexă, de calitate, fundamentată pe studii clinice și experimentale, precum și pe experiența unor profesioniști de excepție. Reprezintă o resursă importantă de documentare asupra conceptelor curente și viitoare în implantologia orală. Suntem mândri că suntem educați ITI din 2011. 

Leading Implant Centers

Leading Implant Centers este o organizație a cărui scop este de a asigura pacienților o transparență în ceea ce privește activitatea implantologică de calitate. Cu ajutorul acesteia, pacienții pot găsi profesioniști cu experiență în domeniu, care au fost certificați corespunzător, pe baza pregătirii lor științifice și practice. Leading Implant Centers a întocmit o listă de medici specialiști afiliați, aleși după criterii educaționale și de experiență. Toți cei listați au minim 4 ani de experiență practică în implantologia orală și cel puțin 200 de cazuri tratate cu succes. Pentru pacienți, certificarea acordată medicilor de către de Leading Implant Centers este o garanție a expertizei lor. Suntem și noi listați. 

Planmeca

Sistemele de radiologie dentară Planmeca permit o evaluare imagistică acurată a pacienților. Cu o istorie de peste 50 de ani în producerea de echipamente stomatologice, compania finlandeză își propune reducerea continuă a dozelor de radiație necesare obținerii imaginilor radiologice, cu scopul protecției pacienților, câștigând o reputație datorită tehnologiei Ultra Low Dose™. Instrumentele disponibile pentru imagistica 2D și 3D permit o diagnosticare acurată a patologiilor oro-maxilo-faciale și planificării viitoarelor tratamente, în condițiile unei doze reduse de iradiere. Compania integrează ultimele tehnologii de planning digital în ecosistemul său Planmeca, implicându-se activ în procesul de pregătire universitară mondială. 

A-dec

A-dec este considerat unul dintre cei mai mari producători de echipamente stomatologice din lume, portofoliul lor incluzând scaune stomatologice și echipamente auxiliare acestora (scaune pentru personalul medical, sisteme de iluminare, accesorii). În ultimii 12 ani, experiența noastră cu aceste produse de origine americană a fost una foarte favorabilă, datorită fiabilității și ușurinței în utilizare. Scaunele stomatologice sunt realizate cu un design ergonomic, pentru a asigura atât confortul pacientului, cât și a medicului în timpul utilizării. Uniturile dentare A-dec conțin diverse tehnologii patentate utilizate în vederea garantării sănătății și securității pacientului.

Durr Dental

Compania germană Durr Dental produce și inovează de peste 80 de ani sisteme de aspirație și aer comprimat pentru domeniul medical. Aceste sisteme sunt esențiale pentru desfășurarea actului medical stomatologic și chirugical. Sistemele de aer comprimat alimentează nu doar piesele de mână, ci și mobilitatea scaunelor stomatologice, fiind indispensabile medicilor stomatologi. Calitatea aerului comprimat produs este generată de sistemele de filtrare patentate. 

GBT (Guided Biofilm Therapy) by EMS

Cabinetul certificat GBT (Guided Biofilm Therapy) by EMS, este parte a unei rețele exclusive de stomatologi profesioniști și pasionați care oferă profilaxie dentară la cele mai înalte standarde posibile. Guided Biofilm Therapy presupune utilizarea unor protocoale de tratament bazate pe diagnosticul individual al pacientului și evaluarea riscurilor de boală a acestuia, pentru a obține rezultate optime. De asemenea, medicii implicați beneficiază de cursuri de acreditare pentru obținerea certificării, cu scopul de a asigura uniformitatea tratamentelor oferite. Acestea sunt aplicate în modul cel mai puțin invaziv, cu cel mai mare nivel de confort, siguranță și eficiență. 

Mectron

Chirurgia osoasă piezoelectrică (piezochirurgia) a fost introdusă în 1999 de către compania Mectron, o alternativă precisă și minim invazivă la instrumentele rotative clasice utilizate în chirurgia osoasă. Piezochirurgia presupune utilizarea vibrațiilor pentru acționarea instrumentelor tăietoare la nivelul osului, oferind precizie în timpul actului chirurgical și reducând impactul pe care aceste instrumente le au asupra țesuturilor. Partea activă acționează numai asupra țesuturilor dure, osoase, nefiind active asupra țesuturilor moi, datorită principiului de acțiune. Toate aceste avantaje se traduc într-un traumatism redus asupra țesuturilor și o recuperare postoperatorie îmbunătățită a pacientului. Produsele Mectron au evoluat masiv după introducerea pe piață, ultimele generații permițând utilizarea lor într-o paletă largă de intervenții parodontale și de chirurgie orală. 

NSK

Compania japoneză NSK este recunoscută pentru calitățile produselor sale, de la turbine și piese contra-unghi, la echipamente chirurgicale complexe. Sistemul SurgicPro este unul dintre cele mai fiabile motoare chirurgicale utilizate în chirurgia orală, pentru modelarea țesuturilor osoase și pentru inserarea implanturilor dentare. Aparatul permite controlarea cu precizie a turației și forței pe care o dezvoltă, detalii esențiale în chirurgia menționată. 

Aesculap

Aesculap, companie germană aparținând trustului farmaceutic BBraun, se mândrește cu o lungă istorie în realizarea de instrumente chirurgicale. Rămânând o afacere de familie încă de la înființarea sa în urmă cu 150 ani, portofoliul companiei include instrumente pentru chirurgia generală, stomatologică, instrumentar microchirurgical și o paletă largă de instrumente tăietoare de unică folosință. 

MELAG

În secolul XXI, protecția pacienților și a personalului medical prin asigurarea măsurilor de igienă fără niciun compromis este axiomatică. Compania germană MELAG împărtășește aceste idei, asigurând încă din 1951 soluții inovative de igienizare și sterilizare a instrumentarului medical. Autoclavele Melag și-au arătat potențialul și fiabilitatea pe parcursul anilor, asigurând siguranța în timpul actului medical. Mașinile automate de spălare, termodezinfecție și uscare utilizate pentru instrumentarul stomatologic și chirurgical permit asigurarea unui standard înalt de igienă. Protocolul de trasabilitate a dezinfecției și sterilizării instrumentarului MELAtrace® este parte integrantă a lanțului MELAG din clinica noastră. 

bottom of page